luni, 22 aprilie 2013

Hristos a înviat! – realitate incostestabila sau crearea unei iluzii

Matei 28: 11-15

11 Pe când se duceau ele, au intrat în cetate unii din străjeri şi au dat de veste preoţilor celor mai de seamă despre toate cele întâmplate.
12 Aceştia s-au adunat împreună cu bătrânii, au ţinut sfat, au dat ostaşilor mulţi bani
13 şi le-au zis: „Spuneţi aşa: „Ucenicii Lui au venit noaptea, pe când dormeam noi, şi L-au furat.”
14 Şi dacă va ajunge lucrul acesta la urechile dregătorului, îl vom potoli noi şi vă vom scăpa de grijă.”
15 Ostaşii au luat banii şi au făcut cum i-au învăţat. Şi s-a răspândit zvonul acesta printre iudei până în ziua de astăzi.

Mai existǎ oare în zilele noastre credinţă autentică în învierea lui Isus Hristos?
Ca şi în trecut posibilitatea de a cunoaşte adevǎrul este hotǎrâtǎ de cǎtre cei puternici, de cǎtre cei ce vor sǎ manipuleze masele. Într-o astfel de situaţie un individ care este conştient de existenţa unui Creator realizează că cineva încearcă să-i pună la îndoială toată credinţa, de la crearea acestei lumi până la momentul salvator al creaţiei prin Fiul Creatorului, Isus Hristos, învierea acestuia într-un mod spectaculos, supranatural.
Datorită scrierilor istoricilor din antichitate existenţa lui Isus , activitatea Sa nu poate fi contestată. Se cunoaşte din scrierile istoricului Joseph Flavius că a existat un mare învăţător , care a strâns în jurul său ucenici, iar acest învăţător propovăduia dragostea şi a murit pe cruce, lăsând ucenicilor speranţa în învierea Sa a treia zi după ce va muri. Până în acest punct nimeni nu are îndoieli, la fel ca şi societatea din timpul Mântuitorului. Problema s-a ivit în momentul în care atât ei cât şi noi suntem confruntaţi cu învierea Sa. Cei de atunci au dat crezare ostaşilor romani care au fost sfǎtuiţi de către preoţi să nu dezvăluie adevărul ci să mintă. Preoţii au schimbat adevărul semănând îndoiala în raţiunea oamenilor, nu au dorit să beneficieze de viaţa vesnică şi nu au lăsat nici pe contemporanii lor să aibă acces la ea. Din păcate această îndoială roade sufletele oamenilor în zilele noastre. Revenind la acele vremuri din antichitate,până şi ucenicii la început nu au crezut în învierea bunului lor Invăţător, dar cercetând mormântul au văzut dovezile incotestabile şi au crezut inainte să se întalenaescă efectiv faţă în faţă.
Toma a fost singurul dintre cei unsprezece care nu a crezut, dar el avut harul că Domnul Isus să i se arate special ca să nu rămână în inima lui cu nici o fărâmă de indoiala în ceea ce privea învierea lui Isus, totodată Mântuitorul a făcut în acel moment minunat referire la noi, cei vom urma să credem. Ioan 20:29 "„Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut.”.Alătură-te şi tu celor fericiti ce cred cu tărie în învierea lui Hristos aşa de mult încât au renunţat la păcat şi au acceptat jerfa lui Isus ce aduce Viaţa.

“Cinste Jertfei lui Isus! El S-a dat ca plată! / Prin credinţa-n El, acum, Viaţa-i câştigată!
Mii de îngeri spre Isus îşi apleacǎ zborul: / "Aleluia! A învins Mielul, Salvatorul!"
Costache Ioanid

Isus pentru ei e viu în veci vecilor şi il poartă în inima lor pânǎ când au sǎ se întâlnescǎ faţǎ în faţǎ cu Mântuitorul lor.
"Iar El s-a îndepǎrtat din vederea noastra , astfel încât sǎ ne întoarcem cǎtre inima noastrǎ şi sǎ-l gǎsim acolo pe El.Cǎci El a fost plecat şi , iatǎ, El este aici." Sfântul Augustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu